Hogy miért?

Az internet nagy és szabad, de sok helyen nem tudom kinyilvánítani a véleményem. Ha olvasok valamit, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül, de egy komment kevés lenne, akkor írok.

Címkék

Védőoltás

2014.01.15. 09:01 | Alexander Safranek (törölt) | Szólj hozzá!

http://www.origo.hu/egeszseg/20140113-egy-vedooltasok-nelkul-felnevelkedett-no-vallomasa.html

Fordított cikk egy brit anyukától, aki bánja, hogy egykoron a szülei nem oltatták be a szokásos védőoltásokkal, és hogy a gyerekei mennyivel egészségesebbek most, mint Ő volt valaha.

Rendszeresen hallani a nagy globális összeesküvés elméleteket, mely szerint a gyógyszergyárak a különböző vakcinákkal "bedrótoznak" minden embert, mikro csipeket ültetnek az éppen megszületettek testébe, hogy egyszer, majd valamikor mindenki nyomon követhető legyen. A másik teória, hogy direkt megfertőznek mindenkit, egész gyermek korban, aztán idővel megbetegszik, gyógyszerekre szorul, így éri el a gyógyszergyártó, hogy a fenntartható fejlődés érdekében állandó bevétele legyen.

Ez a cikk meg lehet simán propaganda, vagy kamu sztori is. Persze tudja a fene, mindkét tábor (vagyis az ellenzők és támogatók) elég hatalmas.

Meglátásom szerint összefügg egymással a genetika (vagyis betegség a családban, felmenők esetében), illetve az, hogy mit eszik az ember, hogyan él.

Ha egy ember családjában generációkra visszamenőleg mellrák jelentkezik az asszonyokon, vagy visszamenőleg az összes ötven feletti rokonnál hályog jelentkezik, akkor az valószínűleg a fiatalokon is ki fog jönni, attól függetlenül, hogy mit tesz.
Nálunk a családban szinte mindenki szemüveges, kisebb-nagyobb mértékben, illetve a fogak sajnos...
Ettől eltekintve a nagyszülők nyolcvan felettiek, a ketyegő már nem olyan mint ötven évvel ezelőtt, de megy.

Azt se feledjük, hogy több száz évvel ezelőtt milyen járványok irtották ki Európa és a Világ lakosságának cseppet sem elhanyagolható százalékát. Hogy hány százezer vagy éppenséggel millió gyermek halt meg olyan buta fertőzéseknek köszönhetően, amik - köszönhetően a megelőző oltásoknak - már évtizedek óta egyáltalán nem jelentkeztek.

Ahogy a cikk írója is írta, a személyes tapasztalatom az, hogy átestem a szokásosnak mondott gyermek betegségeken, tudtommal minden szövődmény nélkül. Ahogy a már-már közhelynek számító modern életbölcsesség is mondja, szerencse, hogy a 80-as években születtem.

Kiegészítésként: nemrégiben egy utazás miatt, illetve a rendszeresnek mondható túrázások miatt beoltattam magam Hepatitis A és B, valamint kullancsok által terjesztett marhaságok ellen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása